A bennünk kódolt jövő

Születésünk pillanatában nagyon sok olyan tudásanyaggal rendelkezünk, melyet elődeinktől örököltünk. F. Galló Béla a pszichogenetika kutatója, író, festő 1978 óta keresi a törvényszerűségeket. A megyei könyvtárban festményeiből rendeztek kiállítást.

F. Galló Béla 1978 óta kutatja a pszichogenetika és mentálgenetika törvényszerűségeit a Szondi Lipót féle ösztöndiagnosztika alapján. Kutatási területei a pszichogén konstellációk az onkológiában, pszichogén aktiválás, pszichogén pszichológia. Nevéhez köthetők a pszichogenetika területén felismert F. Galló újrajátszási kényszer, az F. Galló predesztinációs törvény, az F. Galló fogantatás analízis és F. Galló magzatanalízis, belső pszichés tér-idő ugrás elméletek. Onkopszichológiai kutatásait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen is végezte, ahol legfőbb szakterülete az öngyilkos csecsemők, daganatos gyerekek és a kábítószer fogyasztók megfigyelése, esetükben a kollektív tudatalatti megnyilvánulása valamint belső élményeik és a lefojtott társadalmi feszültségek kapcsolatának és kölcsönhatásának vizsgálata volt.

1964 óta fest. Gondolati festő, stílusában az ős-szürrealizmust képviseli, tematikájában érinti az időszerűséget. Festőmesterei: Somogyi Soma László, Géresi Balogh András.
1978.-81. között Dr. Juhász Pál pszichiáter professzor támogatásával a komplex művészetterápia kidolgozója, melyben saját képeit is gyakran felhasználta. Nevéhez kötődik továbbá a Dr. Schuler és Dr. Siegler professzor támogatásával megalkotott és kivitelezett gyermek színterápia program a kórházakban. Lényege a gyermek leukémiás osztályokon való színterápiás kezelések a hemoglobin pusztulás sebességének és a hospitalizáció ártalmainak csökkentése érdekében színes falak és ágyneműk használatával.

Pszichogenetikai alapokon számos módszertani terápia megalkotója és tanítója. Ilyen például a pszichosmink terápia, melynek lényege a tömörített emlékcsomagok és az inaktív pszichogének aktiválása a familiáris arcstruktúrák megjelenítésével.
Pszichogenetikai elméleteinek és pszichoteoretikai módszertanának oktatását, terápiáinak alkalmazását Magyarországon a Galló Intézet végzi.

1969-ban fordult a transzcendens tanok felé. Mestere hagyatékából a legfontosabb értéket viszi tovább, és minden szakterületen az lebeg a szeme előtt: az élet támogatása, mert az élet célja a létezés maximális megélése. Mestere Kadzsupa láma.

 
Csatlakozz a beszélgetéshez!
 

Facebook események

Partnereink, támogatóink