Amerikából jöttek

A Kaposvári Egyetem 13 színművész szakos hallgatója felkerekedett még 2011-ben, hogy életük egyik legnagyobb kalandját éljék át. A húsz Cseh Tamás-dalt nemcsak elénekelték az amerikai magyaroknak, hanem közben maguk is átélték mindazt, amiről azok szólnak. Road movie készült az útról.

A Csíki Játékszínben játszó Kiskamoni-Szalay Lillát, aki maga is részese volt a felejthetetlen élménynek, kaposvári vendégjátékán kérdeztük élményeiről és a készülő filmről.

A Kaposvári Egyetem negyedéves színművész szakos hallgatói egy 2010-es vizsgájukon Cseh Tamás-dalokat énekeltek. Nemcsak éneklik a dalokat, hanem minden színészi tudásukat beleadva előadják, sőt, saját maguk kísérik őket hangszerekkel (újrahangszerelve), s válnak ezáltal az elhangzottak sajátjaikká. Mindez „Füst a szemében” címmel színielőadássá fejlődött s bejárták az országot: több budapesti fellépés mellett játszották többek között a POSZT-on, illetve Cseh Tamás egykori lakóhelyén, Kővágóörsön is.

A zajos siker híre messzire is eljutott, így még a washingtoni Magyar Nagykövetség és a New York-i Magyar Ház is meghívta az osztályt. A film erről az útról szól, melynek keretében a 13 fiatal felkerekedik, hogy életük egyik legnagyobb kalandját éljék át. A húsz Cseh Tamás-dalt nem csak eléneklik az amerikai magyaroknak, de közben maguk is átélik mindazt, amiről azok szólnak.

A filmet Tiszker Dániel rendezte, Pataki Ádám és Erdélyi Gábor fényképezte. Bővebb információt találhatnak a Facebookon, a facebook.com/micsodautjaink oldalon.

 
Csatlakozz a beszélgetéshez!
 

Facebook események

Partnereink, támogatóink